Blog /

La medusa dels Armats de la Sang

13.03.26_Armats_dimarts_032

Explica la mitologia antiga que la medusa era un monstre femení que convertia en pedra tot aquell que la mirava. Va ser decapitada per Perseu, qui la va utilitzar com a arma fins que li va entregar a la deessa Atenea perquè la posés al seu escut. Avui, resseguint també la història de la guàrdia pretoriana de l’emperador August, els Armats de la Sang de Tarragona duen la medusa, un dels elements arqueològics més representatius de Tàrraco, a la part frontal de la seva nova cuirassa.

Cuenta la mitología antigua que la medusa era un mosntruo femenino que convertía en piedra todo aquel que la miraba. Fue decapitada por Perseo, quien la utilizó como arma hasta que se la entregó a la diosa Atenea para que la pusiera en su escudo. Hoy, resiguiendo la historia de la guardia pretoriana del emperador Augusto, los Armats de la Sang de Tarragona lucen esta medusa, uno de los elementos más representativos de Tarraco, en la parte frontal de su nueva coraza.

According to the ancient mythology, the jellyfish was a feminine monster able to turn into stone the people who stares at her. She was finally decapitated by Perseus, who used her as a weapon until he gave her to the Athenea goddess to be put on his shield. Nowadays, the Armats de la Sang of Tarragona include this jellyfish on their new cuirass.

 


13.03.26_Armats_dimarts_07813.03.26_Armats_dimarts_08013.03.26_Armats_dimarts_015

 

@ Plaça del rei, Tarragona.